Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

Pekin 2008
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1

BAŞLIK: Pekin 2008

Pekin 2008 3 yıl, 9 ay önce #42

• enpe
  • Yeni Edebiyatçı
  • Gönderiler: 16
ERDENER:''TÜRK OKÇULUĞU YÖNÜNDEN BİRAZ ZAMANA İHTİYAÇ VAR''

Uluslararası Okçuluk Federasyonu'nun (FITA) Türk Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, yeniden yapılanma içine giren Türk okçuluğunun gelecek dönemde Güney Koreli başantrenör Kim Young-Ho denetiminde başarılı sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Uğur Erdener, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın gerçekleştirildiği Çin'in başkenti Pekin'de, okçuluk müsabakalarının yapıldığı Olimpiyat Okçuluk Alanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Pekin'de okçuluk alanında sporseverler ve yarışmacılar için her türlü ayrıntının düşünüldüğü başarılı bir organizasyonun düzenlendiğini vurgulayan Erdener, Türk okçuluğuyla ilgili de gelecek dönem için umutlu konuştu.

Türk okçuluğunun son 2 yılını bir bütün olarak değerlendirmenin gerektiğine dikkat çeken FITA Başkanı, şunları kaydetti:''Türk okçuluğu bir geçiş dönemi yaşıyor. Yeni bir okçuluk yönetimi var. Daha da önemlisi, henüz 7 ayını doldurmuş bir antrenörle çalışıyor genç arkadaşlarımız. Güney Koreli Antrenör Kim'e biraz zaman tanımak lazım. O, Türk okçuluğuna teknik adam olarak gelip başladığında zaten olimpiyat kotaları hemen hemen tamamlanmıştı. Bir erkek kotası Yusuf Göktuğ Ergin tarafından geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda kazanılmıştı. Bir bayan kotasını da Zekiye Keskin Şatır, Avrupa Şampiyonası'nda kazandı. Dolayısıyla Türk okçuluğu yönünden biraz zamana ihtiyaç var. Bugün okçuluğun birçok başarılı ülkesi artık Güney Koreli antrenörlerle yola devam ediyor. Ben inanıyorum ki, Güney Koreli antrenör Kim'in denetiminde Türk okçuluğu tekrar iyi bir dönem yakalayacaktır. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yine hem bayanlar hem erkeklerde takım halinde yarışma şansını elde edeceklerdir diye düşünüyorum.''

Kaynak:www.turkolimpiyattakimi.com
  • Sayfa:
  • 1
Sayfa oluşturulma süresi: 0.47 saniye

Kayıt - Giriş

Bunlari Biliyor musunuz?

Mensur şiir yazan ilk şair “Halit Ziya Uşaklıgil”dir.
Salı, 05/22/2012 10:11
Telif Hakkı © 2012 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla! GNU/GPL lisansı altında özgür bir yazılımdır.